KPN vernieuwt zijn abonnementen. De provider maakt nieuwe klanten weer eigenaar van hun smartphone, in plaats van toestellen te leasen.

Dat heeft KPN dinsdag bekendgemaakt. De provider begon vorig jaar met het leasen van toestellen onder alle merken.

"We hebben sindsdien geleerd dat er een groep klanten is die liever eigenaar is van zijn smartphone", stelt Jesper Eriksen, directeur consumenten bij KPN, tegenover NUtech. Omdat er ook klanten zijn die liever leasen, houdt KPN de leasestructuur in stand bij andere merken, zoals Hi of Telfort.

KPN komt met twee basisabonnementen, met een kleine hoeveelheid minuten, sms'jes en data. Die abonnementen zijn vooral gericht op mensen die minder mobiel internetten.

Daarnaast komen er drie 'alles-in-één'-abonnementen met onbeperkt bellen en sms'en. Deze abonnementen bieden ook toegang tot 4G-internet.

Bekijk de volledige abonnementsstructuur met prijzen op NUtech.nl

Prijzen

De goedkoopste van de alles-in-één-abonnementen kost 45 euro met een low-end smartphone. Daarvoor krijgt de klant 500 MB. Abonnementen met 2000 en 4000 MB kosten respectievelijk 47,50 en 55 euro. Voor betere smartphones moet extra worden betaald.

Bij de twee goedkopere alles-in-één-abonnementen is er een snelheidslimiet van 25 Mbps download en 5 Mbps upload. Bij het duurste abonnement wordt dit verhoogd tot 50 Mbps down en 25 Mbps up. Wie buiten zijn internetbundel treedt hoeft niet extra te betalen, maar krijgt een lage downloadsnelheid van 64 Kbps.

Eriksen stelt dat de nieuwe abonnementen duidelijker zijn voor klanten, omdat er geen onverwachte kosten meer in rekening worden gebracht. 

Korting

Klanten die thuis ook een alles-in-één tv-pakket hebben, krijgen standaard twee keer zo veel minuten, sms'jes en MB's. Ook levert KPN dan 45 extra tv-zenders.

Wie binnen een gezin meerdere mobiele abonnementen afsluit krijgt 10 euro korting per maand.