Sony heeft maandagnacht de Playstation 4 voor het eerst getoond. De nieuwe console lanceert aan het eind van het jaar voor 399 euro, 100 euro goedkoper dan de Xbox One. 

Bij de PS4 gelden geen beperkingen op het verhandelen van fysieke tweedehands games. Mensen die een Playstation 4-disk hebben kunnen deze inruilen, doorverkopen of uitlenen aan vrienden.

Daarnaast hoeft de PlayStation 4 niet minimaal eens in de 24 uur online te zijn, zoals dit bij de Xbox One wel het geval is. Overigens gelden de regels voor games voor fysieke exemplaren. Digitaal gedownloade games zijn nog wel gebonden aan een PlayStation Network-account, zoals bij de PS3.

Verder is bekend geworden dat online multiplayer voor PS4-games enkel mogelijk is wanneer spelers een Playstation Plus-abonnement hebben. Dit kost iets minder dan vijf euro per maand en geeft verder toegang tot het opslaan van savebestanden in de cloud en een selectie aan maandelijkse games die zonder extra kosten te downloaden zijn. 

De PS4 is net als zijn voorganger zwart, maar wordt in twee vlakken gescheiden door een lichtgevende blauwe streep. De Playstation 4 lijkt dankzij de twee gescheiden vlakken enigszins op de Xbox One, maar vertoont vooral veel overeenkomsten met de Playstation 2.

Lees alles over de Playstation 4