De Xbox One ligt in november voor 499 euro in de winkels. Ook brengt Microsoft een nieuw model van zijn huidige Xbox 360 uit. 

Dat heeft Microsoft maandagavond bekendgemaakt tijdens een perspresentatie op gamebeurs E3 in Los Angeles.

De spelcomputer zal vanaf november verkrijgbaar zijn in 21 landen, waaronder een aantal Europese landen. Om welke landen het precies gaat, is nog niet duidelijk.

499 euro

De Xbox One krijgt bij lancering een prijskaartje van 499 euro omgehangen. Wat men daar precies voor krijgt, is nog niet bekendgemaakt. Ook de prijzen van accessoires als losse controllers zijn nog niet bekend.

Met een adviesprijs van 499 euro is de nieuwe Xbox One duurder dan de Xbox 360 bij zijn lancering in december 2005. De Xbox 360 was toen verkrijgbaar voor 299 (exclusief harddisk) en 399 euro (inclusief harde schijf).  

Rare

Eerder op de maandag lekte al uit dat Microsofts nieuwe console in november op de markt zou komen. Een medewerker van ontwikkelstudio Rare meldde dat een nieuwe game van de ontwikkelaar, Kinect Sports Rivals, in november verkrijgbaar is. Kort daarvoor zei hij dat het spel een launchgame is voor de Xbox One.

Lees alles over de Xbox One