Facebook is begonnen met het uitrollen van de eerste verbeteringen aan Facebook Home, de eigen laag software van het sociale netwerk die een Android-smartphone kan 'overnemen'.

Het bedrijf kreeg een storm aan kritiek na het uitbrengen van Home. Met de eigen softwarelaag is het mogelijk om een Android-telefoon te veranderen in een soort Facebook-telefoon.

Er worden dan niet meer de standaard thuisschermen met rijen met apps getoond, maar de gebruiker ziet altijd de laatste updates van het sociale netwerk. Facebook heeft beloofd met verbeteringen te komen en de eerste update is nu gedaan.

Het gaat echter om kleine veranderingen. Zo zijn enkele bugs opgelost, maar het is niet bekend welke. Bovendien kan een gebruiker de favoriete apps buiten Facebook in een balkje onderin het scherm weergeven zodat ze gemakkelijk beschikbaar zijn. Voorheen was het vrij omslachtig om een app anders dan Facebook te openen.

Facebook-app

Ook de Android-app van Facebook zelf heeft een update gekregen. Het is eenvoudiger om updates met bepaalde groepen mensen te delen en ook moet het gemakkelijker zijn meer foto's in één keer te uploaden. Facebook belooft ook een betere stabiliteit en geheugen.

Lees onze review: Facebook Home is onaantrekkelijke Android-skin