Microsoft staat de verkoop van tweedehands games voor de Xbox One toe, maar legt de beslissing het echt mogelijk te maken bij third party-uitgevers zoals EA, Ubisoft en Activision. De console moet minimaal elke 24 uur online zijn.

Microsoft zelf faciliteert in principe dat games ingeruild, verkocht of weggegeven kunnen worden. Aan die laatste optie zitten wel twee voorwaarden: dit kan alleen aan iemand die al dertig dagen op de Xbox Live-vriendenlijst staat van de persoon die het spel weggeeft.

Ook kan een game niet meerdere keren geschonken worden, al is niet bekend of dat in het algemeen geldt, of slechts per persoon. In dat laatste geval werkt het niet anders dan voorheen; een fysieke disk is niet twee keer tegelijkertijd weg te geven.

Kosten

Wederom kunnen specifieke uitgevers ervoor opteren om het weggeven van games niet toe te staan, of hier kosten aan te verbinden. Op dit moment is dus nog niet duidelijk in hoeverre de tweedehandsmarkt aan banden wordt gelegd. Evenmin is bekend of Microsoft deze vorm al voor de Xbox One-aankondiging voor ogen had, of dat het zijn beleid heeft aangepast nadat hier kritiek op kwam.

Er gingen rond de aankondiging geruchten dat de verkoop van gebruikte games helemaal niet mogelijk was omdat een fysieke game gekoppeld zou worden aan een gebruiker of dat er extra kosten aan zouden zitten.

Online

Ook maakte Microsoft bekend dat de Xbox One minimaal eens per 24 uur online moet zijn om games te kunnen spelen, zoals verwacht. Dat geldt ook voor pure singleplayerspellen. Worden de games gespeeld op een secundaire Xbox One, moet de console eens per uur online zijn. 

Deze eis geldt enkel voor games. Live tv kijken of blu-rays/dvd's afspelen is zonder internetverbinding mogelijk. "Hoewel een continue verbinding niet vereist is, is de Xbox One ontworpen om te verifiëren of system-, app- of gameupdates nodig zijn en om te kijken of je nieuwe games hebt verworven, verkocht, ingeruild of weggegeven aan een vriend. Spellen die zijn ontworpen om hun voordeel te doen met de cloud, kunnen wel een verbinding vereisen."

Lees alles over de Xbox One