Een Nederlandse vrouw is veroordeeld tot negen maanden cel omdat zij maandenlang webwinkels oplichtte en producten doorverkocht op Marktplaats.

Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

De vrouw heeft over een periode van acht maanden tientallen producten besteld bij onder meer Tommy Hilfiger, H&M, Zalando, Otto, Neckermann en Mexx. Door gebruik te maken van tientallen valse namen en e-mailadressen en de bestellingen te laten bezorgen op het adres van onschuldige derden, wist de vrouw onder betaling uit te komen.

Nadat de bestellingen afgeleverd waren op het adres van een nietsvermoedende persoon, ging de vrouw langs om het pakketje met een smoes op te halen.

De rechtbank stelt dat de vrouw niet alleen de desbetreffende bedrijven 'ernstig heeft gedupeerd' heeft, maar ook veel overlast heeft veroorzaakt bij de mensen bij wie zij de bestellingen liet bezorgen. Om welke bedragen het gaat, is niet bekend, maar de rechtbank omschrijft de schade als 'aanzienlijk' en veroordeelt de vrouw daarom tot negen maanden cel. Zes maanden daarvan zijn voorwaardelijk en ze krijgt een proeftijd van twee jaar.

Bekijk een uitgebreide reconstructie van de massale oplichting