Blackberry praat met verschillende fabrikanten om de app van zijn Blackberry Messenger-dienst standaard op concurrerende smartphones te installeren.

Dat meldt Cnet. "Er is interesse van verschillende smartphonefabrikanten", aldus Kristian Tear van Blackberry. De online berichtendienst wordt de komende periode ook naar iOS en Android uitgerold

Blackberry ziet echter liever dat fabrikanten de app op hun toestellen installeren en als standaard app meeleveren. De telefoonmaker richt zich met zijn uitspraken voornamelijk op Android-fabrikanten.

Gebruikers

Blackberry Messenger heeft een actieve gebruikersgroep van 61 miljoen gebruikers, waarvan 70 procent de app dagelijks gebruikt. Volgens Tear hebben andere fabrikanten door deze grote groep gebruikers ook baat bij het standaard installeren van Blackberry Messenger op hun toestellen. 

"We vinden het niet riskant om Blackberry Messenger standaard op andere toestellen te laten installeren", reageert Tear op de vraag of gebruikers niet massaal naar andere mobiele besturingssystemen overstappen. "Als we dit wel een risico vonden, hadden we anders gehandeld."