Tweetdeck heeft woensdag een update voor zijn Twitter-client uitgebracht. De nieuwe Tweetdeck heeft een strakker uiterlijk met een zijbalk die voor meer functionaliteit moet zorgen.

Dat meldt Tweetdeck op zijn blog. "Het nieuwe design is fris en behoudt de bekende ontwerpeigenschappen van Twitter, maar de nieuwe Tweetdeck levert wel een simpeler design en brengt hiermee tevens handige functies", aldus Tweetdeck.

Aan de zijbalk, die met een druk op de knop wordt verbreed, bevindt zich een nieuwe blauwe knop om te tweeten. In die zijbalk zijn onder andere links naar de timeline, mentions, direct messages en zoekopdrachten te vinden.

Rustiger

Door de nieuwe zijbalk wordt er meer ruimte voor Twitter-content vrijgemaakt en oogt Tweetdeck rustiger. Als gebruikers niet precies weten wat een icoon betekent, kan de muisaanwijzer op een icoon rusten om de titel te weergeven.

De zijbalk laat gebruikers ook de kolommen rangschikken. In eerdere versies van Tweetdeck moesten kolommen nog één voor een worden verschoven: een eigenschap waar velen commentaar op hadden.

Tweetdeck werd in mei 2011 door Twitter overgenomen. Tweetdeck was toentertijd één van de meest veelzijdige en krachtige Twitter-applicaties voor zowel het web als mobiele besturingssystemen. De apps van Tweetdeck zijn vervangen door de officiële Twitter-apps van het sociale netwerk van 140 tekens.