Er zijn dinsdagavond technische problemen opgetreden toen de politie het alarmeringsmiddel NL-Alert wilde inzetten tijdens een brand in Oosterhout.

Dat meldde de Politie Breda op Twitter. Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt tegen NUtech.nl dat het versturen van een melding in eerste instantie mislukte, maar later op de avond wel lukte.

De oorzaak van het probleem is nog onbekend. Er is gevraagd om een rapportage van de technisch beheerder die achter het systeem zit. Het ministerie benadrukt dat NL-Alert momenteel nog een 'aanvullend middel' is, dat naast andere alarmeringssystemen wordt gebruikt.

Via NL-Alert worden pushberichten verstuurd naar mobiele telefoons in de buurt van een ramp. Eerder bleek al dat dat systeem nog niet vlekkeloos werkt. Minister Opstelten stelde in april dat verschillende providers niet op tijd klaar waren voor de invoering van het systeem. 

Ook verschillende populaire smartphones, waaronder de iPhone en alle Nokia Lumia's, zijn niet geschikt voor het systeem.

Brand meester

De uiteindelijke melding werd dinsdagavond om 23.52 uur verstuurd. Dat was volgens Omroep Brabant zo'n 2,5 uur na het uitbreken van de brand en nadat het sein brand meester al was gegeven. Bovendien werd Oosterhout met een 'd' aan het eind van het woord gespeld in het bericht.

De brand woedde dinsdagavond bij een chemiebedrijf. Van ver weg waren grote rookwolken te zien, maar er vielen geen gewonden en uit metingen bleek dat er geen giftige stoffen vrijkwamen.