Samsung brengt deze zomer een stof- en waterdichte versie van de Galaxy S4 naar Nederland. De telefoon kan volgens het bedrijf ook 'tegen een stootje'.

De Galaxy S4 Active ziet er iets anders uit dan de S4. Het toestel heeft onder het scherm fysieke knoppen zodat de telefoon ook onder water bestuurd kan worden. Het touchscreen werkt daar minder goed.

De Active is tot 1 meter diepte waterdicht en houdt het daar dan maximaal 30 minuten uit. Bovendien is er een speciale Aqua Mode geïntroduceerd voor het maken van onderwaterfoto's.

Verder heeft het apparaat dezelfde specificaties als de Galaxy S4. De Active heeft ook een 5 inch scherm met een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels, een 1,9 GHz quad core-processor en dezelfde 2600 mAh accu.

Toch zijn er ook verschillen. Zo heeft de camera 8 megapixels terwijl de S4 er 13 heeft. Ook is de Active met 9,1 millimeter iets dikker dan de 7,9 millimeter van de S4. Het gewicht is verhoogd van 130 naar 151 gram en de telefoon is iets breder en hoger.

Extra's

Verder heeft Samsung de werking van de toetsen aan de zijkant van het apparaat veranderd. De volumeknop kan als de camera-app geopend is gebruikt worden om een foto te maken. Als de volumneknop langer ingedrukt wordt, verandert de camera in een zaklamp.

Ook zijn standaard apps als S Travel en S Translator op de Active geïnstalleerd waardoor de telefoon lokale informatie en vertalingen kan bieden. Het toestel zal in de zomer in de Nederlandse winkels liggen en kost 649 euro.

De S4 Active volgt dus na de originele S4 en de onlangs aangekondigde S4 Mini. Ook wordt nog een S4 Zoom verwacht met veel betere camera.

Bekijk foto's van de Galaxy S4 Active

Lees onze review van de Galaxy S4