Sony heeft een nieuw middenklasse Xperia-toestel gelanceerd. De Xperia M gaat 239 euro kosten en is daarmee een van de goedkoopste smartphones in de serie.

De M is vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar in Nederland en beschikt over een 4 inch scherm met een resolutie van 854 x 480 pixels.

Sony hoopt met de Xperia M meer consumenten over te halen voor een Xperia-toestel te kiezen. Het heeft al duurdere modellen zoals de SP, L en Z. De Xperia M heeft hetzelfde ontwerp als de high end Xperia Z. De M zal in zwart, paars, geel en wit beschikbaar zijn.

Qua specificaties heeft het bedrijf uiteraard iets moeten inleveren om de prijs laag te houden. De camera beschikt over 5 megapixels en de processor is de vrij gedateerde dual core Snapdragon S4 Pro van 1 GHz.

De interne opslagcapaciteit is met 4 GB ook behoorlijk laag. Vooral omdat Sony aangeeft dat er nog 2 GB overblijft voor de gebruiker zelf. De poort voor een SD-kaart tot 64 GB lost het gebrek overigens op. Met een accu van 1750 mAh belooft Sony een beltijd van 9 uur en drie minuten met 3G. 

Bekijk foto's en een video op NUtech