De iPad 5 komt zoals verwacht in september op de markt, maar de iPad Mini 2 zal langer op zich laten wachten en kan mogelijk pas in november in de winkels liggen.

Dat bericht Digitimes dat goede bronnen heeft bij onderdelenleveranciers, maar geen vlekkeloze reputatie heeft.

De 9,7 inch iPad 5 krijgt volgens Digitimes een dunnere bezel (de rand rond het scherm) en de tablet zelf zal lichter en dunner worden. Deze beweringen komen overeen met eerdere geruchten, bekijk een overzichtDe productie van de nieuwe iPad zal in juli en augustus op gang komen waardoor een lancering in september mogelijk is.

Vertraagd

De iPad Mini 2 zal waarschijnlijk nagenoeg hetzelfde uiterlijk houden, maar krijgt een Retina-scherm dat de iPad Mini een hogere resolutie geeft. De kleine tablet kan volgens bronnen niet in september al gelanceerd worden, maar wordt waarschijnlijk uitgesteld tot november.

Diverse bronnen geven twee opties voor de vertraging. Ten eerste zouden leveranciers niet kunnen voldoen aan de vraag voor de iPad Mini 2. Een andere mogelijkheid is dat Apple kannibalisatie wil voorkomen.

Na de lancering van de eerste iPad Mini werden er een stuk minder normale iPads verkocht. Door de producten niet tegelijkertijd te lanceren, zou Apple het risico willen spreiden. CEO Tim Cook zei eerder over kannibalisatie van de iPad Mini: "Ik zie het als een grote kans voor ons. Onze filosofie is om kannibalisatie nooit te vrezen. Als wij het niet doen, doet iemand anders het wel."

Bekijk een overzicht van alle geruchten rond de iPad 5 en iPad Mini 2

Lees alles over de nieuwe en huidige iPads