Toshiba heeft drie nieuwe Android-tablets onthuld met precies hetzelfde uiterlijk, maar andere specificaties.

Alle tablets beschikken over een 10 inch-scherm, hetzelfde kunststof ontwerp, dezelfde poorten en Android 4.2 als besturingssysteem.

De Excite Pure is de eerste en goedkoopste nieuwe tablet van het bedrijf. De Pure kost 300 dollar, een Nederlandse prijs of beschikbaarheid is nog niet bekend. De tablet heeft enigszins verouderde specificaties met een Tegra 3-processors, een 1280 x 800 pixels-resolutie en Gorilla Glass 1. De tablet beschikt niet over een camera aan de achterzijde. Tot slot is er 16 GB interne opslag beschikbaar, maar zit er ook een Micro SD-poort in de tablet verwerkt.

De Excite Pro is een iets duurdere variant van de Pure en dat is ook te zien aan de specificaties. Het middelste broertje van de drie heeft een nieuwere Tegra 4-chip, 32 GB interne opslag, een 8 megapixel-camera, een resolutie van 2560 x 1600 pixels en Gorila Glass 2 dat zorgt voor betere kleuren, minder weerspiegeling en betere kijkhoeken. Met 500 dollar is de tablet even duur als veel andere high end-tablets.

Tot slot is er de Excite Write die helemaal gericht is op productiviteit. Toshiba noemt een optioneel toetsenbord als mogelijkheid, maar die werkt ook met de goedkopere modellen. De Write heeft dezelfde specificaties als de Pro maar onderscheidt zich met een stylus, een drukgevoelige pen waarmee getekend en geschreven kan worden.

Ook zullen er diverse speciale apps beschikbaar zijn die het gebruik van de stylus moeten stimuleren. De kosten: 600 dollar. Alle tablets zijn vanaf juli beschikbaar in in ieder geval de Verenigde Staten.