Het Araig-gamepak zit vol met vibrerende vlakken en elektroden die de spieren van gamers stimuleren en zo een gevoel van terugslag en kogelinslag geven.

Het game-harnas heeft ook zes ingebouwde surroundspeakers rondom de nek en een subwoofer op de rug. Net zoals de trilmotoren in controllers van spelcomputers dat doen, reageren de trilmotoren in het Araig-gamepak op wat er in een game gebeurt.

Het gamepak heeft daarvoor zestien specifieke trilpunten op de voorzijde, zestien op de rug en acht op beide zijden, zo is te zien in een video en op diverse foto's. Ook kunnen vier ingebouwde elektroden de borst- en buikspieren in meer of mindere mate laten samentrekken om bijvoorbeeld het gevoel van gewicht te stimuleren.

Kickstarter

Andere trilvlakken zouden voor de drager van het pak juist aanvoelen als kogelinslagen of andere prikkels, zoals het gevoel van een ruwe autorit. Volgens de makers van het pak worden gamers door het dragen ervan veel meer betrokken bij een videospel.

Omdat de speakers zich altijd op dezelfde plaats rond hun nek bevinden, zouden gamers zich ook veel vrijer kunnen bewegen.

De naam Araig is een anagram voor As Real As It Gets. Het gamepak is een Kickstarter-project waarvoor de makers 900.000 dollar nodig hebben. Het pak kost minstens 325 dollar. De makers hebben nog 26 dagen de tijd het geld bij elkaar te krijgen.

Bekijk ook de 10 leukste Kickstarters aller tijden