Microsoft wil zijn blik meer richten op het maken van apparaten en het aanbieden van diensten. Deze bedrijfsfilosofie zou betekenen dat het bedrijf zich minder gaat profileren als softwareproducent.

Dat schrijft techweblog All Things Digital maandag op basis van bronnen die meer weten over de plannen van het bedrijf achter Windows en de Xbox.

Het besturingssysteem Windows en het softwarepakket Office zijn belangrijke producten voor Microsoft die niet snel opzijgezet zullen worden.

Belangrijke rol

Het techweblog suggereert echter dat topmannen Tony Bates, verantwoordelijk voor de communicatiesoftware Skype, en Don Mattrick, man achter de Xbox en de Surface-tablets, binnenkort een belangrijkere rol in de organisatie van de softwaregigant gaan spelen. 

Microsoft levert op dit moment besturingssystemen voor tablets, pc's en smartphones. Zo werkt het nauw samen met Nokia aan de Lumia-telefoons

Surface

Ook heeft Microsoft eigen tablets uitgebracht, zoals de Surface Pro (lees onze review). Het bedrijf heeft aangegeven in de toekomst meer van deze eigen Surface-tablets uit te willen brengen.

Eind dit jaar komt het bedrijf met de Xbox One, waarvoor het onder meer een eigen televisieserie rond de schietspelreeks Halo wil maken. Bovendien doken er in april geruchten op over een smartwatch van Microsoft.

Lees alles over Microsoft in ons dossier