Er zijn op het Chinese forum Weibo twee afbeeldingen verschenen van wat naar verluidt de goedkopere iPhone is. Er gaan al langer geruchten over de telefoon.

Op de foto's is een duidelijk gebolde achterkant te zien zoals bij de iPhone 3GS. De voorkant van het toestel is niet gefotografeerd.

Verder lijken de foto's de plastic behuizing waarover diverse anonieme bronnen spreken te bevestigen. Hoewel er over het materiaal zelf niets gezegd wordt, weerspiegelt de achterkant behoorlijk en heeft het een plastic uitstraling. De toestellen zitten in een bumper case waardoor de zijkant niet te zien is.

Het is moeilijk in te schatten of de afbeeldingen legitiem zijn. Wel zijn de twee foto's afkomstig van verschillende gebruikers en komt het uiterlijk van de telefoons overeen. Ook zijn ze duidelijk niet gemaakt met dezelfde camera.

Apple zal naar verwachting een goedkopere versie van de populaire iPhone later dit jaar aankondigen. Het toestel zal specifiek gericht zijn op landen als China en India en moet in verschillende kleuren beschikbaar komen. Daarnaast zou Apple ook werken aan een iPhone 5s.

Bekijk alle geruchten over de goedkopere iPhone tot nu toe.