Samsung heeft twee nieuwe tablets aangekondigd: de Galaxy Tab 3 met een 8 inch-scherm en een variant met een 10,1 inch-scherm.

De twee tablets moeten wereldwijd begin juni al in de winkels liggen hoewel een exacte datum en Nederlandse prijs nog ontbreken. Samsung Nederland houdt het op een lancering 'in de zomer'.

De Galaxy Tab 3 8.0 is volgens Samsung bedoeld voor gebruik met één hand en weegt 314 gram. De tablet is verder 7,4 millimeter dik, ongeveer even dun als de iPad Mini. De 10,1 inch-variant van de Tab 3 is met 7,95 millimeter iets dikker en weegt 510 gram.

"De Galaxy Tab 3 8 inch is ontworpen om makkelijk overal mee naar toe te nemen. De camera is daarom van hoge kwaliteit – 5 megapixel aan de achterzijde en 1,3 megapixel aan de voorzijde", aldus Samsung in het persbericht.

De grotere variant wordt door Samsung meer gericht op gebruik thuis door het hele gezin. Deze tablet heeft bijvoorbeeld 'slechts' een 3 megapixel-camera aan de achterkant. De resolutie van beide schermen komt uit op 1280 bij 800 pixels, maar omdat hetzelfde aantal pixels in een kleiner scherm verwerkt zitten bij de 8 inch-variant heeft die een scherper scherm.

Bekijk foto's en alle specificaties van de nieuwe tablets