Tijdens de Computex-beurs heeft Asus een nieuwe Fonepad-phablet geïntroduceerd met een scherm van 6 inch. Ook komt het bedrijf met twee nieuwe tablets.

Dat melden verschillende Amerikaanse media. De Fonepad Note is het apparaat van 6 inch, waarmee het bedrijf een midden zoekt tussen de tablet en telefoon.

Het toestel heeft een full hd-scherm en is een stukje kleiner dan de in februari aangekondigde Fonepad, die een scherm van 7 inch heeft.

Het toestel heeft speakers die naar voren gericht zijn en een camera van 8 megapixel aan de achterkant. In de behuizing zit een dualcore-processor van 1,6 GHz en 2 GB RAM-geheugen. De Fonepad Note kan geen gebruik maken van 4G-internet. Er zijn geen details over een prijs of releasedatum.

Transformer Book

Asus kondigde ook een nieuwe Transformer Book aan, een hybride laptop met een full hd-scherm van 11,6 inch. Het scherm kan worden losgemaakt om als tablet te gebruiken.

Bovendien kan worden gewisseld tussen de besturingssystemen Android en Windows 8. Ook de Transformer AiO van het bedrijf heeft zo'n functie. De knop die wisselt van besturingssysteem werkt alleen als het toestenbord aan het apparaat zit. In tabletmodus draait de Trio alleen op Android.

Om twee besturingssystemen mogelijk te maken zijn er ook twee processors aan boord: een Intel Haswell Core i7 van 1,8 GHz voor Windows en een dualcore Intel Atom-chip van 2GHz voor Android. Er zijn ook twee batterijen, naast een harde schijf van 1 TB en 64 GB flash-geheugen. Het apparaat komt in het derde kwartaal.

Transformer Pad

Naast de Transformer Book deed Asus ook een nieuwe Transformer Pad uit de doeken met de naam Infinity. Het nieuwe model heeft zoals gebruikelijk een scherm van 10 inch, dit maal met een resolutie van maar liefst 2560 bij 1600 pixels. Het apparaat heeft een quadcore-chip van 1,9 GHz en kan via HDMI ultra hd-video versturen. 

De Infinity heeft 32 GB opslagruimte, met de mogelijkheid tot uitbreiding door middel van een MicroSD-kaart. De behuizing is gemaakt van metaal, net als de Zenbook-laptops van bedrijf.

Memopad HD 7

Voor opkomende markten maakt Asus de Memopad HD 7. Dat is een 7 inch-tablet met een scherm van 1280 bij 800 pixels. Er zijn twee camera's aan boord van 5 en 1,2 megapixel. Het toestel draait op Android 4.0.

De Memopad HD 7 zal verkrijgbaar zijn vanaf 129 dollar voor een variant met 8 GB opslagruimte. Daarmee is de tablet nog een stukje goedkoper dan de Nexus 7, die ook door Asus wordt gemaakt.

Asus kondigde eerder aan ook een nieuwe 10 inch Memopad te maken, met een full hd-scherm.

Zenbook Infinity

Ten slotte kondigde Asus de Zenbook Infinity aan, een nieuwe ultrabook die is gemaakt van aluminium en glas. Zowel het display als de behuizing van het toetsenbord is gemaakt van Gorilla Glass, het zeer stevige glas dat ook in de meeste smartphones en tablets wordt gebruikt.

De ultrabook is 15,5 millimeter dik en krijgt een Haswell-processor van Intel. De laptop is vanaf het derde kwartaal van het jaar verkrijgbaar.