Hackers werkend onder de naam van de groepering Anonymous claimen zondagnacht verschillende websites van de Turkse overheid platgelegd te hebben. 

Zij deden dit om de protesten in verschillende Turkse steden tegen premier Erdogan te steunen. Dat laat de groep weten via Twitter.

De hackgroep voerde zogenaamde DDoS-aanvallen uit, waardoor websites overbelast raken. Hierdoor waren zondagnacht verschillende websites offline. Maandagochtend zijn de meeste websites wel weer bereikbaar.

De protesten begonnen dinsdag rond de sloop van een park naast het centrale plein Taksim in Istanbul. Toen de politie vrijdag hardhandig ingreep spreidde het protest zich gedurende het weekend uit naar andere Turkse steden, waaronder Ankara, Izmir en Adana. Het draait niet langer om het park, maar om het bewind van premier Recep Tayyip Erdogan. De demonstranten eisen zijn aftreden.

Anonymous maakte naam als hackgroepering toen het twee jaar geleden het Playstation-netwerk platlegde. Tientallen personen uit verschillende landen zijn sinds die tijd opgepakt voor het uitvoeren van cyberaanvallen. Naast aanvallen op websites en diensten van entertainmentbedrijven heeft Anonymous ook verschillende cyberaanvallen op overheidsinstellingen uitgevoerd.