iOS 7 zal mogelijk een nieuwe functionaliteit ondersteunen waardoor het delen van foto's en andere bestanden veel eenvoudiger wordt.

Door het verwerken van Airdrop in de nieuwste versie van het besturingssysteem wordt het mogelijk om via wifi snel bestanden te versturen van bijvoorbeeld een iPhone naar een iPad.

Apple maakt het al langer mogelijk bestanden via iCloud te synchroniseren maar dat werkt alleen tussen twee apparaten van dezelfde gebruiker. Airdrop, dat al langer in Macs verwerkt zit, moet het mogelijk maken bestanden met andere gebruikers te delen.

Bijvoorbeeld Samsung heeft een eigen standaard die dezelfde functie biedt en ook in besturingssysteem Android zelf zit een dergelijke deeloptie verwerkt.

Het gerucht over Airdrop in iOS 7 is afkomstig van 9to5mac dat doorgaans over goede bronnen beschikt. De site merkt nog wel op dat Apple de functionaliteit voor de lancering van iOS 7 zou kunnen schrappen. Dat gebeurde ook bij de vorige versie.

De website weet ook te melden dat als Airdrop in iOS 7 wordt verwerkt het wellicht ook mogelijk wordt bestanden van een Mac eenvoudig naar een iPhone te versturen en andersom.

Volgens eerdere geruchten krijgt iOS 7 een drastisch aangepast uiterlijk. Het besturingssysteem zal voor het eerst getoond worden op de ontwikkelaarsconferentie WWDC van Apple. NUtech.nl zal maandag 10 juni verslag doen van de bijeenkomst.

Lees alles over de iPhone en iPad