Apple zal in juni een nieuwe, afgeslankte versie van zijn 13-inch Retina MacBook Pro met verbeterde webcam aankondigen. Ook komt het bedrijf met een iets aangepaste MacBook Air.

Dat meldt AppleInsider zondag. De Apple-nieuwssite baseert zijn voorspellingen op een rapport van Ming-Chi Kuo, een analist bij KGI Securities. Kuo doet volgens de website wel vaker juiste voorspellingen over nieuwe Apple-producten die nog moeten worden aangekondigd.

Volgens AppleInsider zal Apple op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC 2013, die plaatsvindt van 10 tot en met 14 juni, onder meer een vernieuwde 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm introduceren.

De nieuwe laptop zou een dunnere behuizing krijgen en worden voorzien van een nieuwe FaceTime HD-camera, waarbij de cameraresolutie wordt opgeschroefd van 720p naar 1080p.

MacBook Air

Ook zou de MacBook Air een update krijgen. Het ontwerp van de lichte Apple-laptop blijft volgens AppleInsider in grote lijnen gelijk, maar de Amerikaanse computerfabrikant zou het apparaat wel voorzien van een tweede microfoon voor betere gesprekskwaliteit in onder FaceTime-gesprekken. De oplossing van een dubbele microfoon werd eerder toegepast in MacBooks Pro met Retina-schermen.

Verder worden de laptops naar verwachting uitgerust met Intels nieuwe generatie Core-processors. AppleInsider weet echter te melden dat de instapmodellen van de MacBook Pro-serie voorlopig nog geen processorupgrade krijgen. Kuo verwacht dat de MacBook Pro-modellen zonder Retina-scherm langzaam maar zeker zullen worden uitgefaseerd.  

Lees alles over Apple in ons dossier