Een nieuwe app wil helpen met het vinden van vermiste kinderen in China en heeft binnen één week al twee kinderen met hun familie herenigd.

Dat meldt Creativy Online. De app is ontwikkeld door de Chinese vermiste kinderen-instelling Baby Back Home en reclamebureau JWT China, die samen meer aandacht voor het grootschalige probleem in het land met de meeste inwoners van de wereld willen vragen.

Baby Back Home meldt dat er elk jaar meer dan 20.000 kinderen worden ontvoerd. Met de app kunnen inwoners van China een foto van een kind maken waarvan ze denken dat hij of zij ontvoerd is, waarna een database met vermiste kinderen wordt geraadpleegd.

Familie

De foto wordt vergeleken met de duizenden vermiste kinderen en als er belangrijke overeenkomsten zijn gevonden, wordt de betreffende familie geïnformeerd.

Om aandacht voor de app te vragen, hebben Baby Back Home en JWT China in verschillende Chinese steden interactieve sculpturen geplaatst, zo wordt getoond in een video. De standbeelden worden via een augmented reality-app, waarbij informatie aan de 'echte wereld' wordt toegevoegd, van een verhaal voorzien. Zo wordt via augmented reality het verhaal van verschillende vermiste kinderen verteld.

De app is al meer dan 20.000 keer gedownload en volgens Baby Back Home en JWT China een groot succes dat enorm veel potentie heeft.