Facebook plaats een advertentie op zijn eigen sociale netwerk met de medeling dat gebruikers Facebook Home ook uit kunnen schakelen.

Dat meldt TechCrunch. Het betreft een advertentie voor de HTC First (bekijk foto's), de officiële Facebook-smartphone, waarin wordt gezegd dat het toestel ook als een 'normale Android-smartphone' te gebruiken is.

De advertentie is een reactie op de negatieve reacties van Facebook Home-gebruikers die het vervelend vinden dat de softwarelaag van Facebook zowel de app-folders als widgets vervangt en hiermee veel belangrijke functies van een smartphone uitschakelt. 

Cover Feed

"Cover feed op de HTC First houdt je vrienden altijd dichtbij. Maar als je ooit even alleen wilt zijn, kun je Home gewoon uitschakelen en je smartphone normaal gebruiken", meldt de post op Facebook.

Als Facebook Home, dat al in Nederland beschikbaar is, op de HTC First wordt uitgeschakeld, draait het toestel op Android 4.1 (Jelly Bean). Degenen die Facebook Home op hun smartphone hebben gedownload en geïnstalleerd, activeren na het uitschalen van Facebooks software-schil de standaard software die al op het toestel draait.

Delen

Volgens Sheryl Sandberg, operationeel directeur bij Facebook, is het grote probleem bij Facebook Home het opofferen van veel functionaliteiten om van de software gebruik te maken. "Facebook Home is nog in een hele vroege fase, maar het werkt wel. Degenen die het gebruiken, maken tot wel 25 procent meer gebruik van Facebook."

Ook Mark Zuckerberg, Facebook-directeur, zei eerder Facebook Home een belangrijke ontwikkeling te vinden: "Over drie jaar delen mensen wel tien keer zo veel als nu. We moeten er daarom nu al voor hen zijn, anders doen andere diensten dat wel."

Lees ook de review van Facebook Home op NUtech