Nadat een softwarebedrijf een gezichtsherkenningsapp voor Google Glass ontwikkelde, besluit de internetgigant dergelijke apps niet tot zijn slimme bril toe te laten.

Dat meldt Google op de Google+ pagina van Glass. Google reageert hiermee op recent nieuws dat het softwarebedrijf Lamda Labs een gezichtsherkenningsapp voor Glass heeft ontwikkeld die op den duur live gezichten kan herkennen.

"Google heeft al meerdere malen aangegeven dat het geen gezichtsherkenning-features aan Glass toevoegt zonder sterkte privacy-maatregelen te handhaven. Met die gedachte gaan wij voorlopig geen gezichtsherkenningsapps accepteren", aldus Google.

Camera

De internetgigant meldt eveneens dat het niet voor ontwikkelaars wordt toegestaan om het prisma van Glass, het scherm waar informatie op wordt geprojecteerd, tijdens het gebruik van de camera uit te schakelen. Dit is een reactie op op de zorgen die velen hebben dat er onopgemerkt foto's en video's met de slimme bril worden gemaakt.

Google heeft ook reeds bestaande voorwaarden van Android, waaronder het verbod op haatzaaien en expliciet materiaal, aan Glass toegevoegd.

Explorer

"Ons Explorer-programma (Google's eerste groep Glass-dragers, red.) is gevuld met actieve participanten die samen met ons Glass verder ontwikkelen, in voorbereiding op de consumentenlancering. In overeenstemming met deze aanpak hebben we onze voorwarden geüpdatet", zegt Google.

"We kijken er naar uit de komende tijd om meer van onze gebruikers te leren, en onze software en beleid verder uit te werken."

Lees ook onze hands-on van Google Glass op NUtech