Twee Twitter-accounts van kopstukken van hackersbeweging Anonymous zijn vrijdag gehackt door een rivaliserende groep.

Dat meldt The Next Web vrijdag, nadat duidelijk was geworden dat de Twitter-accounts van twee kopstukken van Anonymous gekaapt waren door een rivaliserende hackersbeweging die zichzelf 'Rustle League' noemt.

Het gaat om de accounts van @YourAnonNews en @PLF2012, twee leiderfiguren binnen Anonymous. In een tweet via een algemeen Anonymous-account, @Anon_Central, heeft de beruchte hackersbeweging bevestigd dat de twee accounts gehackt zijn.

Geplande actie

De accounts werden vrijdagochtend (Nederlandse tijd) gehackt door Rustle League, dat vervolgens tientallen neptweets publiceerde op de gekaapte adressen. Het feit dat deze tweets op beide accounts rond dezelfde tijd verschenen, wijst er volgens The Next Web op dat het om een geplande actie gaat.

Anonymous is een bekende hackersbeweging die zijn beruchtheid met name te danken heeft aan hacks van websites van grote bedrijven en instellingen, onder meer door splintergroepering Lulzsec. Zo werd er in 2011 ingebroken op de servers van het Sony PlayStation Network, waardoor de dienst lange tijd niet beschikbaar was voor PlayStation-bezitters.