Google heeft donderdag de HTC One met het kale 'stock' Android aangekondigd. De smartphone gaat via de Google Play Store in de verkoop voor een prijs van 599 dollar.

Dat meldt Google's Hugo Barra via zijn Google+ profiel. De Google-editie van de One wordt enkel met 32GB aan opslagruimte geleverd en draait op Android 4.2.2 (Jelly Bean). Eerder gingen al geruchten over een One met de kale versie van Android. 

De bootloader, het programma dat het besturingssysteem doet starten, is standaard geunlocked en Google gaat de updates voor de One verspreiden. De trage updates door derden zijn één van de belangrijkste ergenissen bij Android-bezitters.

Google's en HTC's One wordt ook met Beats Audio, een equalizer die de muziek luider en voller laat klinken, geleverd. Het blijft onduidelijk wat er met de camera-software van de originele One gebeurt. De 4 megapixel-camera van de One maakt gebruik van HTC's ultrapixels waardoor de lens meer licht opneemt.

De Google-editie van de One is voorlopig alleen via de Google Play Store in de Verenigde Staten te verkrijgen.

Eerder introduceerde Google een Samsung Galaxy S4 met stock Android. Dit toestel is ook nog alleen in de Verenigde Staten te koop.

Lees ook onze review van de HTC One op NUtech