Samsung heeft de Galaxy S4 Mini officieel aangekondigd. Zoals al bleek uit geruchten krijgt het toestel een 4,3 inch-scherm.

Daarmee is het toestel een stukje kleiner dan de S4 van 4,99 inch. De resolutie bedraagt 960 bij 540 pixels, een vierde van de full hd-resolutie van de S4.

Samsung laat aan NUtech.nl weten dat het toestel in het derde kwartaal naar Nederland komt voor een adviesprijs van 499 euro. Het toestel is beschikbaar in zwartte en witte versies.

Ook de processor is een stuk beperkter. De S4 Mini krijgt een dualcore-processor van 1,7 GHz. Het toestel draait op versie 4.2.2 van Android.

Camera en opslag

Aan de achterkant zit een 8 megapixel-camera. De camera aan de voorkant heeft 1,9 megapixels.  Het toestel weegt slechts 107 gram en heeft een batterij van 1900 mAh. De S4 Mini wordt geleverd met 8GB interne opslag, waarvan slechts 5 GB beschikbaar is voor de gebruiker. De software van Samsung neemt de andere 3 GB in beslag.

De Galaxy S4 heeft 16 GB opslag, waarvan ongeveer 9 GB voor gebruikers beschikbaar is. Daar werd door gebruikers veel over geklaagd, maar Samsung verdedigde de beperking door te stellen dat dit krachtigere diensten en hogere resoluties mogelijk maakt.

Er is een MicroSD-poort aanwezig om meer opslagruimte toe te voegen. Er is 1,5 GB RAM-geheugen aan boord.

Software

Veel van de softwarediensten die in de S4 zijn verwerkt, zijn ook in de S4 Mini beschikbaar, zoals de sound&shot-modus in de camera-app. Daarmee kan audio worden opgenomen bij foto's. Ook Story Album, de automatische albummaker van Samsung, zit op het toestel.

Daarnaast is S Health, de stappenteller van Samsung, beschikbaar en kan worden gezapt met de WatchON-applicatie. Deze gebruikt een infraroodzender in het toestel om televisies aan te sturen.

Op 20 juni houdt Samsung in Londen een evenement voor de pers waar de S4 Mini wordt getoond.

Lees onze review van de Samsung Galaxy S4