Een Duitser die ruim 120.000 films op internet heeft gezet is door de Duitse politie opgepakt wegens het schenden van het auteursrecht voor commerciële doeleinden.

De man die onder het pseudoniem 'Hologram' 120.000 films zou hebben geüpload is vorige week bij een inval in zijn appartement in Sleeswijk-Holstein opgepakt. Dat schrijft de Duitse krant Leipziger Volkszeitung.

De man van middelbare leeftijd zou al vanaf 2008 films hebben gedeeld naar voornamelijk het niet meer beschikbare Kino.to. Bij de arrestatie is ook de apparatuur van 'Hologram' in beslag genomen.

Belangrijke klap

De procureur-generaal van Dresden noemt de arrestatie een "belangrijke klap voor de scène". De uploader zou met het delen van films zijn geld verdienen.

De Duitser zou zowel zelf films kopiëren en online zetten als door anderen gekopieerde films doorplaatsen. Nadat Kino.to in 2011 offline werd gehaald, deelde de man de films via onder andere Movie2k of kinox.to.

IP-adressen

De Duitse autoriteiten wisten de man te vinden aan de hand van IP-adressen. Die werden al in 2011 aangetroffen op in beslag genomen apparatuur. Pas nu konden de autoriteiten de man aan de hand van die IP-adressen met zekerheid identificeren.

De procureur-generaal zegt verder te gaan met onderzoek naar medeplichtigen in de zaak rondom Kino.to. Daarbij zouden de autoriteiten van boven naar beneden werken en nu de 'middenlaag' van uploaders aanpakken.