Na bloggingsite Tumblr te hebben overgenomen, heeft Yahoo nog meerdere andere bedrijven in het vizier.

Dat meldt AllThingsD maandag op basis van bronnen binnen het bedrijf. Het zou gaan om één bedrijf in de mobiele sector en één die te maken heeft met communicatie.

Voor beide bedrijven zou Yahoo tussen de 150 en 200 miljoen dollar over hebben.

Ook werkt Yahoo aan een overname van videostreamingsite Hulu. Voor die site, een populaire dienst om legaal tv-series te streamen in de VS, zou Yahoo een bedrag tussen de 600 en 800 miljoen hebben geboden.

De hoogte van het bedrag hangt af van factoren als de duur van licenties en hoe veel controle de eigenaren van rechten nog zullen houden.

Eigendom

Hulu is momenteel nog gedeeld eigendom van Walt Disney, News Corp en Comcast. Vorig jaar haalde de website 695 miljoen dollar binnen met advertenties en betaalde abonnementen.

Ook Time Warner zou interesse hebben in Hulu. Daarnaast zou de voormalige News Corp-topman Peter Chernin bereid zijn 500 miljoen dollar te betalen. Ook in 2011 werd al een verkoop van Hulu overwogen, maar die ging toen niet door

Yahoo betaalde onlangs al 1,1 miljard dollar aan contanten voor bloggingsite Tumblr. Met de overname van Yahoo lijkt CEO Marissa Mayer de videotak van het bedrijf te willen revitaliseren. Yahoo wilde in 2006 al YouTube overnemen, maar concurrent Google ging ervandoor met de site voor een bedrag van 1,6 miljard dollar.