In de onderliggende code van Google Glass is een optie gevonden waardoor de bril altijd meeluistert. Standaard moet de bril worden aangeraakt voor een stemcommando kan worden gegeven.

De altijd-aan optie werd door Android Police ontdekt.

Normaal gesproken luistert Glass alleen na het aanraken van het trackpad op de zijkant van de bril naar commando's. Ook werken stemcommando's standaard alleen vanaf het thuisscherm, niet wanneer er een app op de bril open staat.

De site vond daarnaast de verscholen mogelijkheid foto's te maken door te knipogen. Standaard gebeurt dat door op een knopje op de bril te drukken of door het stemcommando 'OK Glass, take a picture' te geven. De gebruiker moet wel zijn rechteroog precies 1 seconde dichtknijpen om te voorkomen dat foto's onbedoeld worden gemaakt.

Experimenteel

In de code zijn meer experimentele opties gevonden, zoals de mogelijkheid sites in een browser te openen. Veel van die opties zijn echter nog in zo'n vroege staat dat ze praktisch niet functioneren.

Om dergelijke instellingen te kunnen gebruiken, moet Glass wel 'geroot' worden. Gebruikers hebben dan toegang tot diepere lagen van het besturingssysteem die normaal gesproken zijn afgeschermd.

Glass is nu alleen nog maar beschikbaar voor door Google uitgekozen ontwikkelaars, die 1500 dollar voor de bril moeten betalen. Een paar dagen nadat Glass beschikbaar kwam, was de bril al gehackt.

Lees onze hand-on met Google Glass