Op een smartphonebeurs in Thailand is een Nexus 4-toestel met een nieuwe Android-versie (4.3) opgedoken. Op foto's van het toestel is ook een vernieuwde camera-app te zien.

Android 4.3 is nog niet officieel onthuld door Google, maar foto's die zijn genomen tijdens een mobieltjesbeurs in Thailand lijken erop te wijzen dat een aankondiging niet lang meer op zich zal laten wachten.

De foto's, die gepubliceerd werden door Androidpolice, tonen een Nexus 4-toestel dat met het nieuwe besturingssysteem zou zijn uitgerust. Op een van de foto's is het 'About phone'-scherm ('Over deze telefoon') te zien. Onder het kopje 'Android-versie' is te lezen dat het toestel draait op Android 4.3.

Camera-app

Een andere foto toont een vernieuwde camera-app. Hierin lijkt vooral de interface onder handen te zijn genomen. Zo zijn de fotoknoppen naar de onderste helft van het scherm verhuisd. De virtuele toetsen hebben bovendien een nieuw design gekregen. 

Android 4.3

Android 4.3

Google I/O

Medio mei hield Google zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O. Voorafgaand aan de conferentie werd verwacht dat het bedrijf de nieuwste versie van Android Jelly Bean daar aan het publiek zou voorstellen, maar een onthulling bleef uit. 

Wanneer het nieuwe besturingssysteem beschikbaar zal zijn voor consumenten, is nog niet bekend. Naast een 4.3-versie van Android brengt Google later dit jaar waarschijnlijk ook Android 5.0 uit.

Lees alles over Android in ons dossier