HTC zou werken aan een nieuwe variant van zijn vlaggenschipsmartphone, de HTC One. Het nieuwe model krijgt volgens geruchten een groter scherm met een formaat tussen de 5 en 6 inch.

Dat meldt Pocket-lint vrijdag. De website baseert zich op anonieme bronnen die bekend zouden zijn met HTC's smartphoneplannen voor de nabije toekomst.

Het grotere model krijgt volgens de geruchten een scherm met een formaat dat ergens tussen de 5 en 6 inch in zit. Het toestel zou verder dezelfde specificaties hebben als de huidige HTC One, die een scherm van 4,7 inch aan boord heeft.

HTC M4

Begin mei lekte een foto uit van een HTC-toestel met de codenaam M4. Dit toestel zou eveneens gebaseerd zijn op de HTC One, maar op zijn beurt beschikken over een scherm van 4,3 inch.

In februari gingen al de nodige geruchten rond over de specificaties van dit kleinere toestel. Zo zou de M4 draaien op een dualcore-chip van 1,2 GHz en zou het scherm een resolutie van 1280 bij 720 pixels hebben. Ook zou het toestel een 13-megapixelcamera aan boord hebben en draaien op Android 4.2. 

Kale Android

HTC heeft de nieuwe toestellen nog niet geïntroduceerd en het is dus nog niet bekend of en wanneer ze op de markt komen. Vrijdag werd wel bekend dat de Taiwanese smartphonefabrikant mogelijk een HTC One met kale Android-versie op de markt wil brengen. 

Donderdag liet HTC weten dat het inmiddels 5 miljoen exemplaren van zijn vlaggenschiptoestel heeft verkocht. NUtech riep de HTC One in maart nog uit tot de 'beste smartphone van het moment'.

Lees alles over HTC in ons dossier