Eén op de drie 75-plussers maakt gebruik van internet waarbij e-mailen en internetbankieren de belangrijkste activiteiten zijn. Sociale media worden weinig gebruikt.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2012.

Het is de eerste keer dat er data over 75-plussers wordt gedeeld. Voorheen werd alleen gekeken naar 65-plussers. Nu heeft het CBS naar zowel de categorie 65 tot 75 jaar als naar boven de 75 jaar gekeken.

Van de Nederlanders tussen de 65 en 75 maakt driekwart gebruik van internet, onder 75-plussers is dat 34 procent. Mannen van 75 jaar en ouder gebruiken overigens veel vaker internet dan vrouwen. Bijna de helft van de mannen ging wel eens online, bij vrouwen was dat ongeveer een kwart.

Ouderen gebruiken internet vooral voor e-mail, het opzoeken van informatie en internetbankieren. Waar Nederlanders onder de 75 jaar veel gebruikmaken van sociale media en online winkelen, blijft dat gebruik bij 75-plussers flink achter.

Beweeg de cursor over het diagram om de percentages te zien. De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen