HTC zou werken aan een HTC One met de standaardversie van Android, in plaats van de eigen Sense-skin.

Dat vertellen meerdere anonieme bronnen aan Geek.com. De site wist eerder al te melden dat er een variant van de Galaxy S4 zou komen met de 'kale' versie van Android.

Dat is de versie van het besturingssysteem die wordt geproduceerd door Google en die wordt geleverd op de Nexus-toestellen van het bedrijf. Veel fabrikanten brengen hun smartphones en tablets echter uit met aangepaste versies, zoals Sense van HTC.

Tijdens de recente I/O-conferentie kondigde Google aan dat het een eigen variant van de S4 ging verkopen. Dat toestel is voorlopig alleen verkrijgbaar in de VS, via de Google Play-winkel.

Door de positieve reactie op die aankondiging zou een soortgelijke variant van HTC nu 'aanstaande' zijn. Een aankondiging zou al binnen twee weken kunnen komen, met een releasedatum in de zomer.

Blinkfeed

Het zou opvallend zijn als HTC inderdaad met een 'Google-versie' van de One komt, omdat het juist uitgebreid reclame maakt met de eigen softwarefuncties, zoals de 'Blinkfeed' waarmee nieuws en statusupdates op het thuisscherm worden gepresenteerd.

Ook de camerasoftware van de HTC One wordt door het bedrijf vaak aangeprezen, omdat deze in combinatie met de 'ultrapixelcamera' van het toestel uitstekende prestaties zou moeten leveren ondanks een laag aantal megapixels. Lees in onze review wat NUtech vond van de HTC One.

5 miljoen

Donderdag gingen er geruchten dat de HTC One inmiddels 5 miljoen keer is verkocht. Dat is ongeveer twee keer zo weinig als de populaire S4 van Samsung, maar betekent toch een positieve wending voor HTC. 

Het bedrijf staat zwaar onder druk van concurrenten als Samsung en Apple, maar lijkt nu weer een succesvol toestel te produceren.