Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Flickr

'iOS7 krijgt ook Flickr- en Vimeo-integratie'

In de update naar iOS7 zal Apple ook fotodienst Flickr en videodienst Vimeo integreren in het mobiele besturingssysteem.
Door NU.nl/Dennis Mons

Dat meldt 9to5mac. Apple verwerkte al eerder sociale media-software als Facebook en Twitter in het eigen OS.

Volgens insiders zal het in iOS7 mogelijk zijn om in te loggen op zowel Flickr als Vimeo om op deze wijze nieuwe updates van andere gebruikers te ontvangen, alswel zelf nieuwe content te uploaden via bijvoorbeeld de foto- en videofunctie van iPhone's en iPads.

Daarnaast is het waarschijnlijk dat apps van derden ook verbonden kunnen worden met Flickr en Vimeo waardoor ook delen van content in andere apps op die manier mogelijk is. Een soortgelijke 'cross app'-functionaliteit bestaat al langer op bijvoorbeeld Android-telefoons en -tablets tussen verschillende diensten. 

Apple had al een dergelijke functie met betrekking tot Vimeo en Flickr in OSX, de desktopversie van de soft- en hardwaregigant, waardoor deze stap voor de hand ligt.

Vertraagd

De lancering van iOS7 zou echter op zich laten wachten. De nieuwste versie van iOS krijgt onder leiding van Jonathan Ive een dermate nieuw uiterlijk dat ook het Mac-team moet bijspringen.

Het uiterlijk van iOS 7 staat sinds eind 2012 onder leiding van Jony Ive, al jaren verantwoordelijk voor het design van de hardware van Apple.

Geluiden gaan dat iOS7 onder leiding van Ive ontdaan zal worden van realistische invloeden als houten planken, vilten tapijt en gestikt leren randjes klinken al langer. Het nieuwe besturingssysteem zou een zogenoemd plat uiterlijk krijgen.

Aanbevolen artikelen