Internetbedrijf Yahoo heeft zojuist bij monde van CEO Marissa Mayer de overname van blogdienst Tumblr bevestigd. Mayer belooft 'het niet te verpesten'.

Mayer schrijft dat in een nieuw aangemaakt Yahoo-Tumblr-account. Ze geeft aan verheugd te zijn met de overname van de blogdienst. Het overnamebedrag is inderdaad 1,1 miljard dollar (860 miljoen euro), grotendeels in contanten.

Onafhankelijk

Tumblr zal volgens Mayer onafhankelijk van Yahoo opereren. De blogdienst is volgens haar 'ontzettend speciaal'. "We promise not to screw it up", schrijft de Yahoo CEO. De huidige CEO van Tumblr, David Karp, blijft de blogdienst besturen, zo bevestigt die in een eigen blogpost.

Ook het team van Tumblr en de planning die zij er op nahouden blijft volgens Karp onveranderd. Yahoo zal Tumblr helpen 'nog beter en sneller' te worden.

Groei

De populariteit van Tumblr is volgens Mayer enorm. Gecombineerd met Yahoo verwacht zij een groei van 50 procent in bezoekersaantallen voor Yahoo.

Ook zullen de zoekfuncties van Yahoo in Tumblr ingebouwd worden. Andersom wordt het groeiende aantal van vijftig miljard blogposts van Tumblr opgenomen in het medianetwerk en de zoekopties van Yahoo. Of dit gevolgen heeft voor gebruikers van Tumblr is nog niet duidelijk.

Ook geeft Mayer aan dat de beide bedrijven samen gaan werken op gebied van adverteren.

Wordpress

De concurrentie zegt ondertussen een migratie van gebruikers te zien. Dat beweert althans Matt Mullenweg, CEO van concurrerende blogdienst Wordpress.

Volgens Mullenweg werden zondagavond ruim 72.000 berichten per uur van Tumblr overgezet naar Wordpress. Normaal gesproken zijn dat er 400 tot 600 per uur.

Goedkoop

Hoewel de 1,1 miljard dollar die Yahoo voor Tumblr betaalde niet gering is denkt Mullenweg dat de prijzen alleen maar gaan stijgen.

Volgens hem is het miljard dat Yahoo betaalde 'een tiende van de waarde die deze platformen in de komende jaren gaan creëren.' "We gaan nu pas begrijpen wat de uiteindelijke waarde van platformen voor webpublicatie is", schrijft Mullenweg.