Om zijn smartbril Glass geschikt te maken voor brildragers, wil Google een speciale versie van de bril ontwikkelen. In Amerika is een prototype van deze aangepaste Glass opgedoken.

In het Moscone Center in San Francisco, waar deze week ontwikkelaarsconferentie Google I/O plaatsvond, troffen journalisten van onder meer Engadget een man aan die met een afwijkende variant van Google's slimme bril rondliep.

Het apparaatje was aan de rechterkant van een bril bevestigd en beschikte niet over twee brilpoten, zoals de normale Explorer Edition van Google Glass die wel heeft. 

Uiterlijke verschillen

Google zou tegenover het technologieblog hebben bevestigd dat het gaat om een prototype van een speciale Glass-variant voor brildragers. Volgens het bedrijf vertoont de alternatieve Google-bril weliswaar uiterlijke verschillen, maar wordt verder dezelfde software gebruikt als op de normale Glass.

Google liet in maart weten dat het werkte aan een speciale variant van zijn slimme bril voor brildragers. Of deze Glass-variant direct verkrijgbaar zal zijn wanneer Google's smartbril op de markt komt, is nog niet bekend.

Tijdens Google I/O toonde het bedrijf ook al diverse prototypes uit de vroegste ontwikkelfases van de bril. Google Glass komt waarschijnlijk in de lente van 2014 op de markt. Een prijs is nog niet bekend. NUtech.nl mocht de bril al even kort uitproberen. Lees onze hands-on op NUtech.