De Windows Phone-app van YouTube, die door Microsoft is ontwikkeld, voldoet volgens Google niet aan de gebruiksvoorwaarden. De internetgigant eist dat Microsoft de app uit de Windows Phone Store verwijdert. 

Dat meldt de website Readwrite. De YouTube-app voor Windows Phone 8 is pas een week geleden gelanceerd, maar voldoet volgens Google niet aan de gebruiksvoorwaarden.

Zo zou de app gebruikers toelaten om video's te downloaden, worden er geen advertenties weergegeven en zou Microsoft zelf geld aan de app verdienen. Daarnaast beweert Google dat de Windows Phone-app van YouTube video's afspeelt die op sommige platformen helemaal niet afgespeeld mogen worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld met video's van grote mediabedrijven. 

Google heeft aan Microsoft gevraagd om de app uit de Windows Phone Store te halen. Ook is Google van mening dat de app verwarring onder Windows Phone-gebruikers zaait omdat de app door Microsoft is ontwikkeld. 

Google geeft Microsoft een week om de app te verwijderen. De app werd oorspronkelijk door Microsoft ontwikkeld omdat Google meldde voorlopig geen tijd en energie in een Windows Phone-app voor YouTube te steken.