Google heeft samen met investeringsbedrijf Andreessen Horowitz 10,7 miljoen dollar geïnvesteerd in drones, onbemande vliegtuigjes. Door nieuwe software kunnen drones kunnen worden gebruikt voor bijvoorbeeld Google Maps.

Het bedrijf Airware heeft de 10,7 miljoen dollar ontvangen en gaat het gebruiken voor het ontwikkelen van 'hersenen' voor drones.

Airware bouwt softwarepakketten die specifieke taken aan drones kunnen geven ongeacht de hardware. Drones kunnen zo bijvoorbeeld gebruikt worden voor het aanleggen van kaarten en het monitoren van stroomdraden en landbouw.

Of Google drones wil gaan inzetten voor Google Maps is niet duidelijk. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de investering. De investering werd gedaan door Google Ventures, de investeringstak van de zoekgigant. Ventures bestaat sinds maart 2009 en kreeg toen een kapitaal van 100 miljoen dollar mee.

Andreessen Horowitz reageerde wel op de investering en stelt dat drones een miljardenmarkt zullen worden voor de landbouw. De onbemande vliegtuigjes kunnen volgens het bedrijf de gezondheid van gewassen in de gaten houden en pesticides verspreiden.

In een video laat Airware zien hoe de software een drones werken.