Philips heeft de Hue-app voor het besturen van led-lampen geüpdatet zodat lampen nu kunnen reageren op het weer, notificaties op telefoons, sportwedstrijden en de locatie van de gebruiker.

Dat heeft Philips dinsdag bekendgemaakt.

De led-lampen met de naam Hue bestaan sinds eind vorig jaar en kunnen bestuurd worden met een speciale app of via de browser. De lampen kunnen verschillende kleuren en tinten aannemen.

Na feedback van gebruikers heeft het Nederlandse bedrijf besloten de functionaliteiten van Hue flink uit te breiden. Momenteel krijgt de app van iPhone-gebruikers 2,5 ster en van Android-gebruikers 3 sterren. Na de update is het mogelijk lampen te laten reageren op het weer, sportwedstrijden, e-mail en sociale media, zo toont Philips in een video.

Notificaties

Als er een Facebook-bericht op de telefoon binnenkomt, kan de lamp van kleur veranderen. Bovendien is het mogelijk om de lamp te laten aangeven als het gaat regenen of een lamp te laten aangaan als de zon onder gaat.

Ook noemt Philips specifiek de mogelijkheid om lampen de kleuren van een sportclub aan te laten nemen als die een doelpunt maakt en in de video worden de lampen ook gekoppeld aan de oven.

Locatie

Tot slot zorgt de update ervoor dat de Hue-lampen in kunnen spelen op de locatie van de gebruiker. Zodra iemand met de app op zijn of haar telefoon in de buurt van het huis komt, kunnen de lampen automatisch aangaan. Hetzelfde geldt voor het automatisch uitschakelen van lampen als alle gebruikers het huis verlaten hebben.

Download de app voor Android of iOS