Archos heeft aan tablet aangekondigd die specifiek is gericht op keukenprinsen, -prinsessen en topkoks. 

De ChefPad wordt door de Franse tabletmaker neergezet als een toestel voor kookliefhebbers. De budgettablet is niet te gebruiken als snijplankje en is ook niet bestand tegen water of jusspetters, maar wordt wel geleverd met een hoes die in elk geval de achterkant en zijkanten beschermt.

Ook wordt het toestel geleverd met een speciale appwinkel voor mensen die graag in de keuken staan. Deze Chef Apps Selection brengt alle kookapps uit Google Play samen in één programma. Kopers van de ChefPad moeten nog wel evenveel voor deze apps betalen als iedere andere Android-gebruiker. 

Het themafilter dat Archos voor de specifieke appwinkel heeft gebruikt, zal ook worden toegepast om andere, gethematiseerde tablets te produceren.

9,7 inch

De 177 euro kostende tablet heeft een 9,7-inch scherm met een resolutie van 1024 bij 768 pixels en beschikt over een niet nader benoemde dualcore-processor van 1,6 GHz. Het toestel draait op het ietwat verouderde Android 4.1. 

Archos brengt de tablet in juni uit in het Verenigd Koninkrijk. Of de ChefPad ook in Nederland op de markt komt, is nog niet duidelijk.