Op het internet is een video verschenen waarin voor het eerst het design van Sony's nog te verschijnen PlayStation 4 te zien is.

Het korte filmpje, dat nog geen minuut duurt, toont een zwarte spelcomputer waarop het PlayStation-logo en de naam PS4 te zien zijn. Op de voorzijde van de spelcomputer prijkt de merknaam Sony.

Of het echt om een promotiefilmpje van Sony zelf gaat of om een hoax, is nog niet duidelijk. In de titel van het Youtube-filmpje staat een verwijzing naar de E3 2013, de videogamebeurs waar Sony zijn nieuwe spelcomputer waarschijnlijk voor het eerst aan het publiek zal tonen.

Gameswebsite 3nter heeft enkele foto's uit de video gehaald, waarop het vermeende design van de nieuwe console te zien is. Het apparaat lijkt een stuk strakker vormgegeven te zijn dan de PlayStation 3. De PS4 lijkt volgens het filmpje geen krommende bovenkant te hebben, zoals zijn voorganger. Alleen de hoeken van de behuizing buigen nog enigszins af.

Lichtgevende strip

Een opvallend detail is een lichtgevende strip over het midden van de voorkant van de spelcomputer. Deze strip buigt iets omhoog af boven de disksleuf. Net als bij de PS3 lijkt de PS4 over een zogeheten 'slot-in' blu-raydrive te zullen beschikken, wat inhoudt dat game- en andere schijfjes direct in de console kunnen worden geschoven.

Linksboven aan de voorkant van het apparaat, onder het Sony-logo, zijn statuslampjes te zien. Het wifi-logo op een van de lampjes wijst er mogelijk op dat de PS4 standaard over wifi-functionaliteit beschikt. Dit was bij de eerste lichting PS3-consoles nog niet het geval.

Dat Sony aan een nieuwe PlayStation-console werkt, is al enige tijd bekend. Sony kondigde de PlayStation 4 eind februari aan tijdens een eigen evenement, maar liet het apparaat daarbij nog niet zien. De nieuwe spelcomputer zou rond de feestdagen in de winkels moeten liggen.

Update

Gamesblog Kotaku meldt maandagavond dat de video in kwestie niet van Sony zelf komt. Dat zou een woordvoerder van Sony Amerika tegen de website hebben gezegd.