Google heeft een nieuwe Google+-functie gelanceerd die mobiele websites voorziet van verwijzingen naar aanbevolen artikelen en pagina's.

Dankzij de nieuwe functie kunnen bezoekers van mobiele nieuwssites eenvoudig gerelateerde artikelen vinden en lezen. Hiervoor hoeft men op dat moment niet ingelogd te zijn bij Google+, laat Google maandag weten in een blogbericht.

Als de gebruiker is ingelogd op Google's Facebook-concurrent, brengt dat overigens wel extra mogelijkheden met zich mee. In dat geval zijn er verwijzingen te zien naar artikelen die zijn gedeeld door, of een +1 hebben ontvangen van anderen in hun Google+-cirkels.   

Naar welke aanbevolen website-inhoud verwezen wordt, hangt af van de specifieke pagina die bezocht wordt. 

Balkje

De aanbevelingen zijn te zien wanneer men na het lezen van de artikeltekst van de bezochte pagina weer omhoog scrollt. Er verschijnt dan een balkje onder in beeld, waarop men kan klikken om alle relevante pagina's te zien, aldus Google.

De nieuwe Google+-functie is inmiddels in werking te zien op de website Forbes.com. Andere mobiele websites kunnen de functie zelf implementeren door een regel javascript toe te voegen.