Windows Blue, een updateversie van het huidige Windows 8, is veel meer gericht op desktopgebruikers en mensen die zonder touch, maar met een muis willen werken.

Dat kan worden opgemaakt uit nieuwe geruchten die opgedoken zijn over Windows Blue.

Mary Jo Foley van Zdnet schrijft nu op basis van anonieme bronnen dat diverse onderdelen van Windows 8.1 geschikter zullen zijn voor het gebruik met een muis. Bijvoorbeeld de zogeheten Charms, icoontjes in de linkerbalk in Windows 8, zouden beter werken met een muis terwijl ze nu nog volledig op touch zijn gericht.

Daarnaast stelt de doorgaans goed ingelichte Foley dat het ontwerp van het startscherm aangepast wordt om het gebruiksvriendelijker te maken voor desktopgebruikers. Wat deze wijzigingen dan inhouden, is onduidelijk. Windows 8 is sinds de lancering op 25 oktober vooral gericht op gebruik met een touchscreen zoals bijvoorbeeld op tablets en sommige nieuwe laptops.

Foley merkt nog wel op dat een deel van de genoemde wijzigingen misschien nog niet zichtbaar zijn in de eerste previewversie van Windows Blue of 8.1 die eind juni verwacht wordt.

Volgens eerdere geruchten komt de startknop in een afgeslankte versie terug, worden veel instellingen naar de nieuwe omgeving van Windows 8 verplaatst en is het ontwerp hier en daar aangepast. Windows 8.1 is geen heel nieuwe versie van het besturingssysteem, maar een update.

Lees alles over Windows in ons dossier