De dienst die het spelen van multiplayergames makkelijker moet maken heet Google Play Games en heeft achievements, chat en cloud-opslag.

De afbeeldingen zijn online gezet door Android Police, dat eerder al bij toeval het bestaan van de dienst ontdekte.

Google Play Games lijkt het centrale verzamelpunt voor games op Android te worden. Daarmee is de werking van de dienst vergelijkbaar met wat Game Center op iOS doet.

Play Games maakt het mogelijk voortgang in games online op te slaan en te synchroniseren met andere Android-apparaten. Ook gaat de dienst het veel makkelijker maken online games te spelen en te maken. Play Games zal in de toekomst een online tegenstander voor een game uitzoeken wanneer ontwikkelaars de dienst in hun games inbouwen.

Zoals eerder ook al uitlekte maakt de dienst ook in-game chat mogelijk. Ook duiken de achievements en leaderboards weer op waardoor score en voortgang straks met vrienden kunnen worden vergeleken.

Google I/O

De app lijkt vrienden en tegenstanders te zoeken op basis van Google+ accounts. Zo is het mogelijk alleen mensen uit bepaalde Google+ kringen uit te nodigen en scores direct op het sociale netwerk te zetten.

Het icoon van de overkoepelende Google Play Games app is een groene controller. Ook spreekt Android Police over een kleiner icoontje dat games die Play Games ondersteunen vermoedelijk in hun eigen icoon kunnen verwerken om ondersteuning aan te tonen.

Eerder stelde Google al een 'hoofd game-ontwikkeling' aan. Ook staat op een uitnodiging voor het Google I/O evenement een groene controller vergezeld door de tekst 'Let's play together'.

De nieuwe dienst wordt vermoedelijk tijdens dit evenement officieel aangekondigd. Google I/O begint aanstaande woensdag en duurt tot en met 17 mei.