Amerikaanse studenten hebben een camera-app voor de iPhone ontwikkeld, die te gebruiken moet zijn voor mensen met een visuele handicap.

De nog naamloze camera-app is ontwikkeld door Dustin Adams en enkele medestudenten aan de Universiteit van Californië. 

De applicatie maakt gebruik van de gezichtsherkenningsfunctie en spraakfunctie van de iPhone. Hierdoor kan de software tegen de gebruiker 'praten' om te laten weten hoeveel gezichten er scherp in beeld zijn. Dit moet het makkelijker maken om het juiste moment te kiezen voor het maken van een foto.

Het maken van de foto zelf gebeurt niet door op een virtuele ontspanknop te drukken, maar door met de vinger omhoog te vegen over het touchscreen. 

Geluidsopname

De app maakt ook een dertig seconden durende geluidsopname wanneer de camerastand geactiveerd wordt. Hierdoor zouden mensen met een visuele beperking zich naderhand beter kunnen herinneren wat er gebeurde op het moment dat de foto werd gemaakt.

De Amerikaanse studenten zullen hun app officieel presenteren op een congres dat eind deze maand in Griekenland plaatsvindt. Wanneer de app verkrijgbaar zal zijn en wat deze zal kosten, is nog niet bekend.