De goedkope Android-spelcomputer Ouya loopt vertraging op. De releasedatum is een kleine maand verschoven waardoor de Ouya pas vanaf 25 juni verkrijgbaar is.

Dat meldt het team achter Ouya donderdag.

De eerste versie van de Ouya is al naar enkele gebruikers van Kickstarter, de crowdfundingwebsite waar de makers van Ouya het project lanceerden, verstuurd.

Deze speciale Kickstarter-versie blijkt een klein defect te hebben: de knoppen van de controller kunnen door de kleine opening vast komen te zitten waardoor ze tijdelijk niet meer in te drukken zijn.

Enthousiast

Door de verschuiving van de officiële releasedatum kan het probleem met de controller worden verholpen. Ouya-initiatiefnemer Julie Uhrman beweert echter dat het opschuiven van de releasedatum niets te maken heeft met het controller-defect: "We hebben de openingen voor de knoppen al in een eerder procer groter gemaakt."

De vertraging van enkele weken zorgt er ook voor dat er meer Ouya-consoles, die makkelijk kunnen worden gerepareerdvoor de verkoop beschikbaar zijn. "De eerste reacties van retailpartners zijn enorm positief. Daarom willen we ook meer consoles produceren om zo veel mogelijk Ouya's in de handen van consumenten te krijgen", aldus Uhrman tegen Joystick.