Apple en Samsung hebben wederom álle winst op de mobiele markt opgestreken. Apple was goed voor 57 procent en Samsung voor 43 procent. Mogelijk haalt Samsung de iPhone-maker volgend kwartaal zelfs in.

Dat blijkt uit gegevens van Cannacord Genuity.

Het onderzoeksbureau houdt elk kwartaal bij hoeveel winst er door welke bedrijven op de mobiele markt wordt geboekt. Apple en Samsung zijn al tijden goed voor alle winst op de markt. Partijen als Sony, HTC en LG draaien op hun mobiele afdeling verlies.

De trend is echter wel dat zij steeds minder verlies maken en mogelijk dus binnenkort ook een deel van de totale winst pakken, zo weet the New York Times te melden.

In het eerste kwartaal van 2013 lag de verhouding op 43 procent voor Samsung en 57 procent voor Apple. Een jaar geleden was dat nog 26 om 74 procent. De analisten van Cannacord verwachten zelfs dat Samsung Apple volgend kwartaal voor het eerst gaat inhalen.

Dat zou het gevolg zijn van de lancering van de Galaxy S4 terwijl de iPhone-verkopen iets lager zullen uitvallen dan nu het geval is. Apple introduceert naar verwachting in de herfst een nieuwe iPhone. Ook wordt verwacht dat Apple nog dit jaar een goedkopere iPhone zal lanceren voor opkomende markten.