Robin Mobile biedt vanaf 1 juni onbeperkt mobiel internet, bellen en sms'en aan voor 39,95 euro per maand, zonder toestel. De nieuwe 'protestprovider' hekelt het gebrek aan transparantie en vernieuwing op de telecommarkt.

Robin Mobile is als sim only-provider vanaf 1 juni alleen online te bestellen.

De provider zal gebruikmaken van het netwerk van KPN omdat dat het 'meest betrouwbaar en geavanceerd' zou zijn. Dat vertelt oprichter Wilfred Rottier, in een interview met NUtech.nl. Rottier was onder meer de man achter prepaidaanbieder Ortel Mobile.

De naam van de provider is een verwijzing naar Robin Hood. Robin Mobile "accepteert niet langer dat het volk benadeeld wordt en gelooft niet dat consumenten gebaat zijn bij het afsluiten van langdurige contracten en abonnementen". Rottier voegt daaraan toe: "Het is niet acceptabel dat consumenten de dupe worden van de machtspositie van de huidige telecomaanbieders."

Robin Mobile biedt dan ook geen specifieke contractduur aan. Klanten kunnen elke maand opzeggen en zitten nergens aan vast omdat zij ook geen toestel bij hun bundels krijgen. Wel is het zo dat het contract daarom ook geen einddatum heeft en dus doorloopt tot de consument het zelf opzegt.

Prijs

Rottier stelt dat zijn provider niet specifiek op prijs met KPN, Vodafone en T-Mobile probeert te concurreren, maar vooral wat betreft transparantie. "Nu is het zo dat als je buiten je bundel gaat je fors meer moet betalen, soms wel tot vier of vijf keer het normale tarief. Het gaat ons niet om de prijzen, maar om het systeem."

De oprichter erkent dat het vooral om mobiel internet gaat. Dat aanbod is de afgelopen jaren van onbeperkt naar gelimiteerd gegaan en sommige providers knijpen de snelheid buiten de bundel af en noemen het aanbod dan wel onbeperkt. Bij Robin Mobile krijgen klanten internet met een snelheid van 7,2 Mbps zonder limiet.

Lees meer over het aanbod van 4G, bellen en sms'en naar het buitenland en de toekomst van Robin Mobile op NUtech.nl