Samsung verwerpt kritiek op het feit dat veel opslagruimte op de Galaxy S4 ingenomen wordt door software van de fabrikant zelf. Daardoor blijft er bij het 16 GB-model slechts ongeveer 9 GB over voor de gebruiker zelf.

Hoewel fabrikanten adverteren met een bepaald aantal gigabytes aan opslag wordt een deel daarvan altijd ingenomen door het besturingssysteem, standaard apps en andere diensten. Gebruikers van de S4 (review) klagen op internet dat er nu wel erg weinig ruimte overblijft.

Zo nemen alle standaard geïnstalleerde programma's en diensten al 7 van de 16 GB in beslag. Voor foto's en apps blijft dan nog 9 GB voor de gebruiker zelf over.

Samsung laat in een reactie aan Cnet weten: "Bij de S4 wordt ongeveer 6,85 GB gebruikt, dat is 1 GB meer dan bij de Galaxy S III. Dat is nodig om een hogere resolutie en krachtigere diensten te kunnen bieden aan onze klanten. Om een ultieme mobiele ervaring te bieden, hebben we een Micro SD-slot in de S4 verwerkt voor het uitbreiden van de opslag."

De Galaxy S4 beschikt over een Full HD-scherm. Dat vraagt extra opslag omdat alle grafische onderdelen, zoals achtergronden, ook een hogere resolutie moeten hebben. Bovendien heeft Samsung tal van nieuwe diensten in de S4 verwerkt die blijkbaar ook de nodige ruimte vragen.

De S4 is bijvoorbeeld te besturen met oogbewegingen en kan ook bewegingen van vingers en handen aflezen zonder dat het scherm aangeraakt wordt. Lees in onze review of deze diensten de moeite waard zijn.